23 Nisan 2010 Cuma

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

Aslında işten eve gittiğimde patlıcan oturtma yapmayı düşünüyordum ancak kıymayı derin dondurucudan çıkarmayı unutunca canımda zeytinyağlı bişeyler çekince ortaya bu yemek çıktı:)
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 adet büyük boy kurusoğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet domates
  • maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • şeker
Patlıcanlar tuzlu suyun içine alacalı soyarak beklemeye alınır.Suları süzüldükten sonra musakkalık doğranır.Tencereye çiğ olarak sırasıyla önce piyazlık doğranmış kuru soğan,sarmısaklar,küp küp doğranmış biberler,patlıcanlar üzerinede kabuğu soyulmuş domatesler,zeytinyağı tuz ve şeker ilave edilir.Kapağı kapatılarak kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakılır.Ocağın altını kapatmadan 3-4 dakika öncesinde maydanozlarda ilave edilir.Soğuk servis edilir.Afiyetle yenir:)

Hiç yorum yok:

 
bağlantılar oynim