28 Nisan 2010 Çarşamba

Et Sote

Bu yemeği okadar dalgın okadar geçmişe giderek hazırladımki sanki kapı çalıcak beklenen gelicek ikramlar yapılıcak....Eti genelde çoban kavurma yada döner usulü pişirerek yiyoruz ancak dün eşimin sevdiği gibi değilde babamın sevdiği gibi pişirmek geldi içimden iyikide öle yapmışım eşim çok beğendi bende mutlu oldum çok:)
  • kuşbaşından daha ufak doğranmış et
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • sıvı yağ
  • tuz
Etler teflon tavada ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirilir.Üzerine doğranmış yeşil biberler ve sıvı yağ eklenir.Etler yumuşayıncaya kadar kavrulur hatta biraz sıcak suda ilave ettim ben bu süreçte etler kuru olmasın diye.Domatesler kabukları soyulur ve küp küp doğrandıktan sonra etli karışıma tuzla birlikte ilave edilir. Domatesler sos kıvamına gelınceye kadar kısık ateşte pişirilir.Afiyetle yenir:)

Hiç yorum yok:

 
bağlantılar oynim