16 Nisan 2010 Cuma

Pirinç Pilavı

Canım okadar sıkkınki bende blogumu açıyım dün yaptığım pilavımı yayınlıyayım belki moral olur diye düşündüm:((Bu hafta herşey biraz üst üste geldi sanki...hımm neyse geçelim pilava  ben hiç süsleyemiyorum bu resimleri çünkü hep bi koşuşturmaca oluyor ve ben özenerek pişirdiğim yemeklerime fotoğraflarını çekerken aynı özeni gösteremiyorum:(
Ben uzun uzun nasıl pilav yaptığımı anlatmıycam çünkü  ölçü kullanmıyorum pilav yaparken ama şunları söleyebilirimki güzel pilav yapmak istiyorsak mutlaka sıcak suyla ıslamalı,şehriyesiyle kavururuken tuz eklemeli-pirinçlerin kırılmaması için-ve sıcak suyunu ekledikten sonra çok azda şeker ilave etmeliyiz...sonrasını herkez biliyor zaten.Afiyet olsun:)

2 yorum:

emine ebru dedi ki...

rüyacım ellrine sağlık sende aramıza hoşgeldin.

aynen bende pilav tarifi verirken çok sıkılıyorum hep aynı bilinen şeyler...

Ruya dedi ki...

Çok teşekkür ederim bazı yemeklerin tarife ihtiyacı kalmıyor bende uzun uzun anlatmak yerine sadece bildiğim püf noktalarını paylaşıyorum..

 
bağlantılar oynim