Powered By Blogger

13 Mayıs 2010 Perşembe

İslim Kebabı

Dün evlendikten sonra ilkkez denediğim yaptıktan sonra annemin okadar kalabalık bir eve bu yemeği nasıl yapabildiğine şaşırdığım bir yemek oldu.Eee biraz zahmetlimi diyelim sanırım öle:)ama çok lezzetli....değer yani..
  • 1 kilo uzun çekirdeksiz patlıcan
Köftesi için
  • 300gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • bayat ekmek içi(ben bayat ekmekleri fırında kızartıp rondo yapıyorum)
  • ince doğranmış maydanoz
  • tuz,karabiber
Kızartması için
  • sıvı yağ
Üzeri için
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • ince dilimlenmiş kaşar peynir dilimleri(isteğe bağlı)
  • kürdan
Sosu için
  • 2 kaşık salça
  • 2 su bardağı kaynar su
  • tuz
Çizgili soyulan patlıcanlar yıkanır kurulanır ve uzun ince dilimlenir.Teflon tavada kısık ateşte kızartıldıktan sonra kağıt peçeteye yağını çekmesi için alınır.Çukur kapta bütün köfte malzemeleri yoğrulur ve her iki dilim patlıcan için birtane yuvarlak tombul köfte hazırlanır.(Örneğin ben 16 dilim patlıcan için 8 tane köfte hazırladım)Tombul köfteler önlü arkalı az yağda kızartılır.Düz bir zemine patlıcan dilimlerinin bitasi enine bitanesi onun üstüne boyuna yerleştirilir.Orta kısıma bir tane köfte konur ve sırayla patlıcanlar üzerine kapatılır.Üzerine Bir dilim domates ve içi ayıklanmış biber konur kürdanla sabitlenir.Salça,tuz,kaynar su iyice karıştılır.Pişirme kabına aldığımız patlıcanların üzerine dökülür.190C önceden ısıtılmıs fırında pişmeye bırakılır daha sonra üzerine kaşar peynir dilimleri ilave edilir üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

 
bağlantılar oynim