3 Mayıs 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Bakla


  • 1/2 kilo bakla
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • sıcak su
Baklalar yıkanır ayıklanıp limon ve (1 kaşık) unlu suyun içinde bekletilir.Düdüklü tencerede soğanlar zeytinyağla birlikte sotelenir bir tatlı kaşığı şeker ilave edilir.Baklaların suyu süzülüp karışıma tuzla birlikte eklenir.5-6 dakika sotelenir.Üzerine 1 kaşık un  ve yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak su eklenir topaklanmadan karıştırılır düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.20 dakika daha pişirilir.Pişen baklalar borcama alınır üzerine ince doğranmış dereotu ilave edilir özellikle serviste sarmısaklı yoğurtla ikram edilirse tadından yenmez:)


Hiç yorum yok:

 
bağlantılar oynim