- 1/2 boru makarna(fırın makarna)
- rendelenmiş kaşar peynir
- dereotu
Beşamel Sos için
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- tuz
- karabiber
- sıvı yağ
Makarnalar kaynar tuzlu ve çok az sıvı yağ damlatılmıs suda tüm suyunu çekene kadar haşlanır.İnce doğranmış dereotu ve kaşar peynirin bir kısmı eklenerek karıştırılır.Un sıvı yağda kavrulur üzerine süt eklenir ve topak topak olmaması için çırpıcıyla karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.Karabiber ve tuz ilave edilir.Beşamel sosun yarısı makarna karışımına eklenerek karıştırılır ve yağlanmış fırın kabına alınır üzerine beşamel sosun diğer yarısı eklenir ve önceden ısıtılmış 170C fırında biraz pişirilir sonrasında üzerine kalan kaşar peynir serpilir ve üstü kızarana kadar fırında bekletilir.Sonrası çok lezzetli onu anlatmıyım:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder