Resimlerim ne yazıkki çok güzel olmuyo bu aralar okadar çok koşuşturuyorumki vakit kalmıyo daha özenli çalışmaya:((kabak mücveri herbayanın bildiği yaptığı bişeydir ama herkez yaparken kendinden bişeylerde
ekler...işte buda benim mücver tarifim:)
- 3 adet kabak
- taze soğan(istenilen miktarda eklenebilir)
- dereotu
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- tuz
- bir çay bardağı yağ
Kabaklar karıştırma kabına rendelenir.Taze soğan ve dereotu ince doğranır bir yumurta ve bir su bardağı unla birlikte kabaklara eklenir.Tuzuda eklendikten sonra kabaklar suyunu bırakıncaya ve malzemeyle özleşinceye kadar karıştırılır.Kızartma tavasına çok az yağ eklenir ve kızdıktan sonra kaşıkla istenilen miktarda kabak karışımından eklenir önlü arkalı kızartıldıktan sonra afiyetle yenir:))yoğurtlu sarmısaklı sosla birlikte ikramda edilebilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder